Connect with us

Horvátország

A horvát rendőrség kamerákkal szórta meg az Adriára vezető utakat

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Nem árt alaposan tájékozódnia annak, aki a nyári szabadságát az Adriai-tenger horvátországi partjainál szeretné tölteni. A Google térképének köszönhetően vezetés közben is tájékozódhatnak az utasok arról, hogy hol vannak traffipaxok.

A horvát belügyminisztérium befejezte azoknak a helyeknek a kijelölését, ahova új sebességmérő kamerákat helyeznek ki. A kamerákba automatikus rendszámfelismerő rendszert is beépítettek.

A horvátok 122 helyen szerelnek fel olyan dobozokat, amelyekben a rendelkezésre álló 59 kamerát elhelyezik. A kamerákat a biztonsági helyzet változásához igazítva egyik helyről a másik helyre viszik át, erre szolgálnak a kihelyezett dobozok, amelyekből kétszer annyi van, mint a kamerákból.

Az üresen maradó kameraházak megelőző szerepet töltenek be.

Horvátországban tavaly már sikerült csökkenteni az utakon életüket vesztett emberek számát, januárban és februárban pedig még kevesebben haltak meg, mint tavaly.

A nagy testvér
Horvátország kilenc évvel ezelőtt kezdte meg bekamerázni az Adriai-tengerre vezető útakat, először Szplit környékén, majd az ország többi részén. A “nagy testvér” tehát Horvátországban is figyel, de csak minden második kameraházból. Az itt található térképen látható, hogy a horvát rendőrök hol szerelik fel a dobozokat, amelyekben a kamerákat helyezhetik el.

A horvátok azt tervezik hogy 2020-ban éves szinten 213-ra viszik le a halálos balesetekben elhunytak számát.

Ennek érdekében szigorú törvényt fogadtak el, és remélik hogy az új jogszabálynak köszönhetően nemcsak a mindig üres államkasszába sikerül egy kis pénzt becsengetni.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Öt nap legjava